Renten wurden um rund ein Fünftel gekürzt (οι συντάξεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο).

Δυστυχώς τα προβλήματά μας για τις Εξοντωτικές Περικοπές και την Άγρια Φορολογία, τα λέμε μόνο μεταξύ μας, σε παρέες ΟΤΕτζήδων, τηλεφωνικά, στο Facebook και στα Ιστολόγια και εκεί τελειώνει η ..."εκτόνωση".
Πρόσφατα μίλησα με μια ξαδέλφη μου που ζει στη Γερμανία ~35 χρόνια και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, όταν μου είπε ότι οι ...Έλληνες είναι Τεμπέληδες, δεν πληρώνουν Φόρους, είναι κάθε μέρα σε Ταβέρνες-Μπαράκια, Κλέβουν το Κράτος και άλλα χειρότερα.
Τώρα λοιπόν που πήγε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στη Γερμανία, σκέφτηκα να πάρω την τρέχουσα "εικόνα" διαμόρφωσης της Γερμανικής Κοινής Γνώμης και βρήκα στη ...σοβαρή Εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/samaras-in-berlin-merkel-ich-moechte-griechenland-im-euro-halten-11866636.html με μετάφραση Google ότι: "...οι συντάξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο...", δηλαδή 20% μόνο και ότι στους Δημόσιους Υπαλλήλους, απλά έχουν "παγώσει" οι Μισθοί, δηλαδή δεν έχουν υποστεί Περικοπές...
Θυμήθηκα τους Ρωμανιά-Αυτιά το Μάϊο του 2010, όταν μιλούσαν στο ΑΛΤΕΡ για Συνταξιούχους ΟΤΕ με Συντάξεις 5.850 € (ενώ το 91% είχε Σύνταξη από 28€ μέχρι 2.500€, τον Οκτώβριο του 2009 του "ΛΕΦΤΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ" http://sintaxiouhos.blogspot.gr/2010/04/blog-post.html) και κατάλαβα γιατί μιλούσε με τέτοιο μίσος η ξαδέλφη μου, όπως με μίσος θα μας αντιμετώπιζαν προφανώς οι Άνεργοι και οι Μισθωτοί-Συνταξιούχοι των 700 €, "αφοπλίζοντας" ...αυτόματα και τους ελάχιστους από εμάς που θα ήθελαν-προσπαθούσαν να αντιδράσουν έστω και στοιχειωδώς.
Δε μπορούμε τουλάχιστον, να στείλουμε ένα Email διάψευσης στα Γερμανικά, αφού όλο το κακό ξεκινάει από την παραπληροφόρηση της πλειοψηφίας των "δημοσιο"γράφων (που φαίνεται και στα εξωφρενικά Σχόλια των Γερμανών);

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπως πια διαπιστώνω οριστικοποιήθηκε η οικονομική θανάτωση των συνταξιούχων ΟΤΕ. Αποδεικνύεται επίσης από τις αντιδράσεις των, πόσο σωστά είναι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μας και ελπίζω σύντομα η ανώτερη σύνταξη μας να γίνει 300 ευρώ. Θέλω να δω όλα αυτά τα βάρη του πλανήτη μας, να ψάχνουν σε σκουπιδοτενεκέδες έξω από τα super market.