Προγραμματικές Δηλώσεις, Στουρνάρας: "...ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ...ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...".

Με 18% ο Σαμαράς θα συνεχίσει το .."σφάξιμο" (ερήμην ΠΑΣΟΚΟ-ΔΗΜΑΡ), με 60% Βουλευτών-Εξουσίας: 1.825.637 ψήφους πήρε, δια των 9.952.570 Εγγεγραμμένων, ίσον 18,34% (http://ekloges.ypes.gr/v2012b/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"epik","id":1}} ).
Θυμάστε την "Προγραμματική Συμφωνία" των τριών; (Α1: "...χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων..." και Γ1: "...πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας...").
Τώρα διαβάστε-ακούστε-δείτε και τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα: "...Η χρηματοδότηση του Νέου Κοινωνικού Προτύπου, μπορεί να γίνει μέσω Ανακατανομής των Πόρων, την κατάργηση φοροαπαλλαγών χωρίς κοινωνικό περιεχόμενο, των επιδομάτων που δε δικαιολογούνται με κοινωνικά κριτήρια, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ στην Υγεία, την Άμυνα, τις ΔΕΚΟ, τους αυτόματους και παρωχημένους μηχανισμούς χρηματοδότησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ..." (http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=54025&s=0 στο 17:10).
Αν λοιπόν ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, είσαι ένας από τους 1.825.637 που Ψήφισαν το Σαμαρά, ετοιμάσου για τη νέα ..."αφαίμαξη", αφού θεωρείς φυσιολογικό να ανεχόμαστε τους υπαίτιους μόνιμους (Νόμιμους και Παράνομους) ΦοροΚΛΕΦΤΕΣ...
Αν ΟΧΙ και δεν είσαι βολεμένος, έλα να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ επιτέλους, τουλάχιστον για τα παιδιά μας...
Με Περικοπές ~17.000 € για κάθε χρόνο και με Νέο απαιτούμενο Φόρο 3 με 4 χιλιάδες €, γινόμαστε νομίζω ...πρωταθλητές Φορολογούμενοι, με περισσότερα από 20.000 € περικοπή ετησίως και ντρεπόμαστε(;) να αντισταθούμε στοιχειωδώς, περιμένοντας κάθε φορά επί 2,5 χρόνια, ότι θα μας λυπηθούν, λέγοντας πάντα "δόξα τω Θεώ και μη χειρότερα";
Προσωπικά, αφαιρώντας το Δάνειο για ένα Διαμέρισμα, (1η κατοικία 60 τμ, στο Λαύριο), μου μένουν ~200 € για ΔΕΗ-ΝΕΡΟ και τρόφιμα 3μελούς οικογένειας (με 2 Ανέργους), πριν προλάβω να αγοράσω τη μηχανή που φτιάχνει ...Ευρώ και χωρίς δικαίωμα να ξαναδουλέψω στα 60.
Μόνο από τον ΟΤΕ, προέρχονται ~45.000 Συνταξιούχοι. Επί 3 περίπου μέλη, σημαίνει ότι αφορούν ~135.000 άτομα.
Ένας (1) ακόμη να βρεθεί, ξεκινάω Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, πριν ...εξαϋλωθούμε.
Φώτης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φώτη αγαπητέ συνάδελφε γειά σου.
Είμαι ο Αντώνης Κακαλιάντης, συνάδελφος «700όσιος» από Θεσσαλονίκη και ίσως διάβασες τις αναρτήσεις μου στο blog μας.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις μέχρι τώρα αναρτήσεις-ιδέες-τοποθετήσεις σου.
Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά με έχουν κυριολεκτικά συγκινήσει όλα αυτά που γράφεις.
Εκτός του ότι είναι αληθινά πέρα για πέρα, θα πώ ευθαρσώς ότι φανερώνουν «γεναιότητα», αγωνιστικότητα, περηφάνεια, αξιοπρέπεια, ευθυξία και ευαισθησία, αρετές που εξαερώθηκαν ή καταχωνιάστηκαν βαθειά μέσα μας, τις τελευταίες 10ετίες.
Μου προκαλούν συναισθήματα αυτοκριτικής, ντροπής, δουλικότητας, ραγιαδισμού, που ενώ με εκφράζουν 100% εν τούτοις δεν έρχομαι να γίνω ο 2ος δίπλα σου, για να ξεκινήσουμε έστω και οι δυό μας αυτό τον αγώνα.
Βέβαια κάποιοι που γνωρίζουν, ξέρουν ότι «ανωτέρα βία» δεν με επιτρέπει να φύγω από το σπίτι, όμως και πάλι θεωρώ ότι δεν χωράει καμιά δικαιολογία στην παρούσα κατάσταση.
Διότι Αλήθεια,
ποιος πληρώνει πραγματικά και σε τέτοιο βάθμό, την οικονομική κρίση στην οποία είναι βυθυσμένη η χώρα μας ;;;;;
Εκτός από τους
α) ανέργους-απολυμένους,
β) τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα αυτούς που εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις που ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα να έχουν δικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ. Αυτοί είδαν το μισθό τους να φτάνει στο μισό και κάτω, ή να διαγράφεται όλη η προϋπηρεσία τους και να ξαναξεκινάνε με τον εισαγωγικό μισθό,ζώντας σε τρομερή ανασφάλεια. Εκεί που αυτοί εκβιάζονται από τα αφεντικά και στο όνομα της κρίσης με επιχείρημα την αποφυγή απόλυσης, αναγκάζονται να δεχτούν τα πάντα, να δουλεύουν σαν είλωτες, ενώ τα αφεντικά εξακολουθούν να ζουν στη χλιδή και στη σπατάλη, να κερδοσκοπούν και να βασιλεύουν (κυριολεκτικά συμπεριφέρονται,προπαντός τελευταία, ως βασιλειάδες σε υποτακτικούς τους)
γ) τους επαγγελματίες που ζούσαν από την οικοδομή (επιπλοποιούς, σιδεράδες, αλουμινάδες, εργάτες κ.λ.π.) και ορισμένους άλλους
και
δ) τους συνταξιούχους άνω των 1300 € γιατί ΜΟΝΟ αυτούς επηρέασαν σε τρομακτικό βαθμό όλες οι περικοπές που νομοθετήθηκαν μέχρι σήμερα (Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι συνταξιούχοι των 2000 € το μήνα με τις περικοπές μέχρι σήμερα έφτασαν να παίρνουν 1400 € το μήνα, έχασαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα διακοπών, δηλαδή η σύνταξή τους μειώθηκε περίπου κατά 1000 € το μήνα. Ενώ οι συνταξιούχοι κάτω των 1300 € το μήνα δεν έχασαν παρά μόνο ελάχιστα €.
Αν εξετάσουμε δε την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου θα δούμε ότι ελάχιστα διαφοροποιήθηκε στους συνταξιούχους κάτω των 1300 €, διότι ο προγραμματισμός της ζωής τους γινόταν με βάση τα έως 1300 € μηνιαίο εισόδημα που δεν επηρεάστηκε πολύ, ενώ για τους συνταξιούχους άνω των 1300€ η ζωή τους άλλαξε παντελώς προς το χειρότερο (πόσο μάλλον στους μονοσυνταξιούχους).
Οσο δε αφορά το χαράτσι, το αφορολόγητο, την εισφορά και άλλους φόρους που επιβλήθηκαν αυτά αφορούν όλους μας.

Τέλος όλοι οι άλλοι έχουν επηρεαστεί ελάχιστα έως καθόλου,γιαυτό ακόμη δεν έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες .

Φώτη, ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν κάποιοι, από εμας αλλά και σαν εμάς, που να αποτινάξουν το ραγιαδισμό «τα λόγια τα μεγάλα του αέρα» από πάνω τους, να κάνουν τα λόγια πράξη και να σ΄ακολουθήσουν σ΄ αυτό το τόσο απλό, αλλά ουσιαστικό, που πρότεινες.
Με μεγάλη εκτίμιση
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

«Αν δεν βρείτε χρήματα από τη φοροδιαφυγή, το ελληνικό κράτος θα αλλάξει».
Είναι απίστευτο, αλλά την αλήθεια αυτή, δεν μας την είπε ένας κρατικός ή κυβερνητικός παράγοντας, αλλά ο εκπρόσωπος των δανειστών μας (ο νέος τοποτηρητής του ΔΝΤ, για την ακρίβεια) Μαρκ Φλάναγκαν, ο οποίος διατύπωσε απερίφραστα το αυτονόητο. Με δυο λόγια, θα χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και θα εξελιχθεί σε μια θλιβερή δημοκρατία στα πρότυπα των χωρών της Λατινικής Αμερικής...
Παρ’ όλα αυτά, όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα επέμεναν να λαμβάνουν μέτρα, παρά να πλήξουν τους φοροφυγάδες (προφανώς) φίλους τους.
Και έτσι συνεχίζουν.
Μεταξύ των νέων μέτρων και το πλαφόν σε ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑ + ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ.
Αυτό που έλεγαν πριν λίγες ημέρες, δηλ. πλαφόν σε ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑ + ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ = 2.400 δεν τους βγαίνει και προσανατολίζονται σε ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΥΡΙΑ + ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ να μην υπερβαίνει τα 2.000.
Καλά διαβάζετε, η κύρια μαζί με την επικουρική σύνταξη συμπεριλαμβανομένου και του οικoγενειακού επιδόματος να μην υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ.
Και από αυτά θα αφαιρούν : "Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων", "Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων κάτω από 60 ετών", "Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων κάτω από 55 ετών", “Φόρος Εισοδήματος” , “Eιδική εισφορά Αλληλεγγύης”, “Ταμείο Ασθενείας”, εν ολίγοις ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 1.000 ευρώ στο χέρι από ΚΥΡΙΑ και ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΖΙ.
Ενώ η επικουρική ασφάλιση έχει διακριτή αποστολή και διαφέρει ουσιωδώς από την κύρια ασφάλιση, οι νοσηροί εγκέφαλοι, τολμούν να αθροίζουν και έπειτα να περικόπτουν, μόνο αυτοί θα μπορούσαν να το κάνουν. Είναι οι εμπνευστές των «ευγενών ταμείων» γιατί είναι αγενείς αυτοί. Συγκρίνουν τις συντάξεις μας με αυτές του ΟΓΑ, όταν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν 460 ευρώ ετησίως.
Η τρόικα εσωτερικού, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζει με συνέπεια τη μνημονιακή πολιτική για την οποία έχει δεσμευτεί.
Παρά τους περί του αντιθέτου όρκους της συγκυβέρνησης, ότι δεν θα υπάρξουν νέες και μάλιστα οριζόντιες περικοπές, το Μνημόνιο 3, που απειλεί με αφανισμό εκατομμύρια συνταξιούχους, καθαρογράφεται και αναμένει τις τελικές παρατηρήσεις της τρόικας την ερχόμενη Τρίτη.
Η μόνη λύση είναι η πάλη των συνταξιούχων μέσα από γνήσιους συλλόγους συνταξιούχων και όχι με μασκαρεμένους συλλόγους όπως ο δικός μας.
Τα αντιλαϊκά μέτρα που σπρώχνουν την Ελληνική οικογένεια στη φτώχεια, διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς τελειωμό και μόνο η πάλη η δική μας μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτό τον κατήφορο.
Εάν δεν υπάρχει συμμετοχή σ΄ αυτόν τον ξεσηκωμό χαθήκαμε. Τότε η μόνη λύση που απομένει είναι να αλλάξουμε ..υπηκοότητα.
ΜΑΝΩΛΗΣ

Λιμάνι ΛΑΥΡΙΟΥ είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε Αντώνη, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα καλά σου λόγια, που διάβασα καθυστερημένα γιατί έχω φτιάξει 10δες Ιστολόγια (π.χ. lavreotikis.blogspot.gr και osindesmos.wordpress.com), συν τα τρέχοντα προβλήματα (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=481491975194155&set=a.210380025638686.61090.100000000713842&type=1&theater) και δεν τα προλαβαίνω.
Και τα δικά μου θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις βαθυστόχαστες αναλύσεις-τοποθετήσεις σου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Φώτης.

ofotis είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε Μανώλη, συμφωνώ στα περισσότερα.
Πιστεύω ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε για την Αδράνεια των Συνδικαλιστών και κυρίως για την ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ των Κυβερνώντων.
Αν θέλεις (και όποιος Συνάδελφος θέλει), μπορείς να μου στείλεις Email και να σε προσθέσω στους Συγγραφείς ή να σου γνωστοποιήσω το Email αυτόματης Ανάρτησης (έστω και ανώνυμα).
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Φώτης.