Προτάσεις-Παρατηρήσεις για υπό Ίδρυση Κίνημα Συνταξιούχων ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ-ΙΚΑ-κλπ.

Με αφορμή το Σχέδιο Καταστατικού (του υπό ίδρυση Κινήματος Συνταξιούχων ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΣΕ-κλπ: pes-ote.blogspot.com), θέλω να κάνω Δημόσια μια καλοπροαίρετη τοποθέτηση.
ΠΙΣΤΕΥΩ ακράδαντα ότι πρέπει να αντιδράσουμε ΜΑΖΙΚΑ, άμεσα και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, με κάθε πρόσφορο τρόπο (ακόμη και Απεργία Πείνας ή μόνιμη-εναλλασσόμενων Συνταξιούχων, Ειρηνική Ενημέρωση-Διαμαρτυρία μας, με 24ωρη παρουσία μας στο Σύνταγμα), χωρίς το σύνδρομο του "ρετιρέ", αλλά επιθετικά με "όπλο" την κατά μέσο όρο 60% "κατακρεούργηση" των διαχρονικά Φορολογούμενων Συντάξεών μας και ενώ οι Αυξήσεις και  η Φοροδιαφυγή "οργιάζουν" συνειδητά και χαρίζονται δισεκατομμύρια στους υπεύθυνους-έχοντες με μείωση του Φόρου τους από 40% σε 15% (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, 2005-2011).
Κατ' αρχήν μια γενική πρόταση: Θα μπορούσε πιστεύω να γίνει μια ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, για:
1) Ταχύτητα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ στην Εξαθλίωσή μας,
2) Αποφυγή διασπαστικών τάσεων, εν μέσω "θυέλλης",
3) Δυνατότητα και ευκολία ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ όλων των Συνταξιούχων, από ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΙΚΑ-ΕΝΟΠΛΩΝ-κλπ, χωρίς δίλημμα ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από τους υφιστάμενους Συλλόγους,
4) Δυνατότητα ΕΝΩΤΙΚΗΣ παρακίνησης και Συμπόρευσης τελικά με τους υφιστάμενους Συλλόγους Συνταξιούχων Πανελλαδικά και
5) Ταχύτερη και σίγουρα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ επίτευξη των κοινών Επιθυμιών-ΣΤΟΧΩΝ, ίσως και με δημιουργία Κόμματος Συνταξιούχων (~1,5 εκατομμύριο Συνταξιούχοι επί 3 περίπου μέλη οικογένειας).
2η Πρόταση: Να κληθούν εγγράφως και ιντερνετικά, ΟΛΟΙ οι Συνταξιούχοι, από όλους τους ανωτέρω χώρους που εργάστηκαν, για να συμβάλλουν σε ένα ΕΝΩΤΙΚΟ κίνημα ΕΝΕΡΓΩΝ συνταξιούχων.
Μια παρατήρηση για το Άρθρο 7 (και κάθε περίπτωση Ενημέρωσης): Όχι το "...ή στην ιστοσελίδα του συλλόγου...", αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και στην Επίσημη Ιστοσελίδα (που αλλάζει μόνο από Γενική Συνέλευση) και με Ρήτρα ακυρότητας των μη δημοσιευμένων Αποφάσεων-Ενεργειών (όπως προβλέπει ακόμη και ο Καλλικρατικός Νόμος).
Επίσης Εκλογές με χρήση Τεχνολογίας, για ταχύτητα και αποφυγή νοθείας (όπως Ιντερνετική Ψήφος, Σκανάρισμα των Ψηφοδελτίων και έκδοση Αποτελεσμάτων-Στατιστικών σε πραγματικό χρόνο με ΗΥ και δυνατότητα παρακολούθησής των, OnLine από όσους Συνταξιούχους το επιθυμούν.
Εκλογές ή ιντερνετικά Δημοψηφίσματα Συνταξιούχων ανά χρόνο τουλάχιστον, με μοναδικό μυστικό κωδικό.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με OnLine Πίνακα-Ταμείο (και επιμέρους λογαριασμούς Εσόδων-Εξόδων), αυτόματα αναναιούμενο με κάθε ΧρεωΠίστωση και ορατό από όλα τα μέλη με κωδικό.
ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του Άρθρου 2 (παράγραφος 4) του Καταστατικού, έστω και από την Προσωρινή Διοίκηση και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν από τις ΕΚΛΟΓΕΣ, με ΓΡΑΠΤΗ (συστημμένη) ΑΠΑΙΤΗΣΗ να πάρουν σαφή θέση ΟΛΑ τα Κόμματα, για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των Συντάξεών μας (συν τα πάγια αιτήματα για το 80% και την Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των Συντάξεων) ΠΡΙΝ από τις Εκλογές (με προθεσμία 5 ημερών), με τη ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ότι Αρνητική ή Ασαφής ή Καθόλου γραπτή Απάντησή τους, θα θεωρηθεί ΕΧΘΡΙΚΗ και ότι θα ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ~4 εκατομμύρια μέλη οικογενειών Συνταξιούχων, για να τους "μαυρίσουν", Ψηφίζοντας μόνο τα Κόμματα που δεσμεύτηκαν ΘΕΤΙΚΑ, έγκαιρα και ΕΓΓΡΑΦΩΣ, γιατί κάθε μέρα για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ είναι Μοναδική, αφού βιολογικά έχουν συντομότερο και πεπερασμένο χρόνο ζωής και δεν μπορούν να περιμένουν ή να Ελπίζουν σε μελλοντική Δικαιοσύνη.
Οι υπόλοιπες προτάσεις-παρατηρήσεις μου είναι δευτερεύουσες και μη επείγουσες.
Με εκτίμηση προς όλους,
Φώτης Τσιρίδης, Λαύριο.
sintaxiouhos.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ξ.Τρουψής είπε...

Συμφωνώ με την πρόταση του συναδέλφου Τσιρίδη.Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι χρειάζεται να καλέσουμε με ατομική πρόσκληση όλους τους (καταγεγραμμένους)συναδέλφους συνταξιούχους.Ευχής έργον θα ήταν να γίνει αυτό ταχυδρομικά,γιατί δεν μπορεί να τους βρεί κανείς όλους από το ιντερνέτ.
Αφού οργανωθούμε πρέπει να έχουμε συνεχή παρουσία(μαζικά ή όπου δεν είναι δυνατόν ,αντιπροσωπείες μας) σε χώρους όπου υφίσταται διαμαρτυρία(πορείες,συλλαλητήρια,αλλά και συγκεντρώσεις φορέων,κομμάτων.κ.λ.π).Επίσης πρέπει να έχουμε συχνή παρουσία σε ραδιόφωνα και αν είναι δυνατόν τηλεοπτικά κανάλια,αλλά και στους δρόμους ,όπου να μοιράζουμε έντυπο υλικό στον κόσμο,για να είναι ενημερωμένος.Αυτές τις πρώτες σκέψεις καταθέτω εδώ.
Συναδελφικά
Ξενοφών Τρουψής
Θεσσαλονίκη